,

Jak je důležité pít?

9.5.16

Lidé zapomínají jak důležitý je pitný režim. Člověk by měl za jeden den vypít v průměru dva litry vody nebo hydratující tekutiny, pokud si tedy myslíte, že když jste vypili jeden litr Coly je to OK, tak není!
Paradoxně budete mít po sladké šťávě ještě větší pocit žízně a co se tekutiny pro vaše tělo týče, taky to nebude největší výhra.
Proto je dobré na pití během dne myslet. Proč píši během dne? Spousta lidí si také myslí, že co nestihli přes den, doženou během večera nebo nejlépe před spaním. Ono vypít najednou litr tekutin také není nejlepší pro náš organismus. Po celém dni bez tekutin dáme ledvinám slušně řečeno pořádnou nálož, protože celý den nemusely být tolik aktivní a najednou mají co dělat, tudíž mysleme na svoje tělo i v tomhle ohledu.
láhev: Equa ( labeloo.cz) 

Pokud nevíte jak dodržovat lépe pitný režim, zkuste si sebou ráno vzít láhev s vodou o obsahu aspoň půl litru a pravidelně se z ní napijte, a kdykoliv budete moci doplňte si do ní vodu. I při sportu a zátěžových aktivitách, které trvají déle než 45 minut vypijte alespoň pár doušků tekutin.


Ovšem i moje přítelkyně Lucka sebou celý den tahá láhev s vodou a zbytečně, protože zapomene i na tu láhev co má u sebe a donese jí téměř plnou zpět domů. A potom slyším to klasické: " Achjo, bolí mě hlava." 
Jestli jste tenhle typ případu, mám jednoduchou radu a typ. V dnešní době chytrých telefonů a kvanta aplikací, existují i opravdu užitečné aplikace. Například aplikace Pitný režim, kde si nastavíte kolik chcete během dne  vypít tekutin a telefon vás vždy upozorní, že je opět čas se napít.

I já občas zapomenu během dne pít, i když je to jen výjimečný případ, ale také toho postupem dne lituji. Na svém Instagramu jsem měl tudíž soutěž za dodržování pitného režimu. Soutěžilo se o skleněnou láhev Equa a gratuluji vylosovanému výherci. 

Výherce: karolii_8

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů