Nejhorší nemoc je.....rýma

7.3.17


Původně jsem chtěl napsat další článek o cvičení, ale poslední týden ležím s horečkou, kašlem a rýmou, takže jsem vůbec necvičil. A ono tohle k tomu cvičení prostě patří. Pokud si chcete jít za nějakým cílem, tak musíte předcházet nejen zraněním, ale i nemocem.



Já už takhle ležím týden a v hlavě mi běhá co jsem všechno za ten týden mohl stihnout nebo kolikrát jsem mohl jít do fitka. Ale je to moje blbost, protože když už jsem cítil, že mi není úplně nejlíp, tak místo abych zalehnul na dva dny a byl klid, šel jsem cvičit a tím to dorazil.



Každopádně jakmile cítíte, že na vás "něco leze", je lepší rovnou s tím něco dělat a nepřecházet to! Den nebo dva klidu, hektolitry čaje (nejlépe zázvorový) s citronem. Pokud máte teplotu je to prostě nejlepší vypotit. Je to hnus, ale mně to pomáhá. 


Nic méně má člověk aspoň čas třeba na čtení, ale já když jsme nemocný u ničeho nevydržím moc dlouho. Takže po pár stránkách knížku zavírám a pouštím seriál. 

No prostě a jednoduše....pokud cvičíte a nechce onemocnět, cpěte se vitamínama (ovoce, doplňky stravy), čaj jednou za den ještě nikoho nezabil. Když jdete po cvičení domů, neříkejte si, že to jen tak přeběhnete: Pořádně se oblíknout je prostě nutnost. No a v poslední řadě vyhýbat se kontaktu s nemocnými lidmi.... 

Já doufám, že během tohoto týdne bude OK a zase se budu moct pustit do cvičení a příště bude článek o cvičení.. 




Mohlo by se vám líbit

2 komentářů

  1. Rýmy už jsi se pravděpodobně zbavil, každopádně přidám babskou radu z Kanady do budoucna:

    Zadrž dech, dej si tak 10 kliků a vysmrkej to, co nos uvolnil. To je celé. Kliky nemusí být extra poctivé a může jich být i méně (často stačí třeba jen 5-7). Spíše než o formu jde o rychlost, která "natlakuje" hlavu. Mozek v tu chvíli prahne po kyslíku a uvolní dutiny a omezí tvorbu hlenu doufajíc, že se nadechneš.

    Mně to funguje pokaždé a už asi rok to doporučuji lidem online i offline a úspěšnost je kolem 30-50 %. Komu to funguje jednou, funguje to už napořád, takže já jsem přesvědčen, že už nikdy mít rýmu nebudu. :) Tak snad zabere i tobě.

    OdpovědětVymazat
  2. Dřív jsem si myslela, že se proti rýmě nedá bojovat. Říká se něco v duchu toho, že bez léčení se rýmy zbavíte za týden, s lékami za 7 dní. Něco na tom bude. Ale od Vánoc 2018 jsem na tyto pověry už nedávala. Dostala jsem totiž infralampu. A holky.. fakt to je super nástroj. Za 2 dny o rýmě ani nevím.

    OdpovědětVymazat