RECEPT NA CIBULOVÝ DIP

14.1.16


Tenhle recept mám rád, protože je lehký, chutný a můžu si ho udělat už dopředu na nějaký den a nechat uležet přes noc v lednici. A hlavně mám rád cibuli a česnek, takže cibulový dip a česneková pomazánka jsou v žebříčku pomazánek na prvních místech. Aby jste si ho mohli udělat taky, níže jsme pro vás připravil stručný recept.

Budeme potřebovat:

2 velké cibule
60 g žervé
220 g zakysané smetany
olivový olej
ocet (vinný)
sůl, pepř

Postup:

Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje. Mezitím si si nakrájíme cibule na jemno. Než přidáme cibuli na pánev, stáhneme na nižší stupeň ( 5-6 ). Cibuli na pánvi necháme 20 minut a pokud je třeba přidáme ještě trochu oleje. Stále mícháme. Po 20 minutách by měla být cibule dozlatova.

Přendáme cibuli do misky ( doporučuji do větší, aby se vám vše lépe míchalo), ať trochu vychladne. Navážíme si 220 g smetany a společně s žervé přidáme k cibuli a pořádně promícháme.

Přidáme lžící octa, opět promícháme a osolíme a opepříme. Doporučuji radši méně soli a pepře v lednici se nám chutě ještě rozleží.

Překryjeme alobalem a dáme vychladnout do lednice ( cca hodina). Podávat můžeme s čímkoliv, například s rozpečeným toustem nebo krekry, popřípadě i s kousky zeleniny (mrkev). 


Dobrou chuť!



Mohlo by se vám líbit

0 komentářů